Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Koláč z červené řepy s tvarohem a rebarboro-jablečným želé

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, zázvor, špetka soli do těsta, skořice do tvarohu

Energetická hodnota celkem: 10693 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 447, SAFA (g): 28, Cukry (g): 217, Vláknina (g): 41, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 891 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 37.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 18.1, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Smícháme vše suché(mouka, 1 lžička sody nebo prdopeč, skořice, zázvor, kakao), smícháme i mokré: banán rozmačkáme, 1 jablko nastouháme na jemno, řepu nastrouháme na jemno, přidáme šťávu z 1/2 citronu, změklé máslo a jogurt nebo zakysanou smetanu. Vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli, přidáme mokré, zamixujeme, přidáme suché a lehce vmícháme. Nakonec přidáme rozinky, den předem namočené v rumu. Nalijeme na vysypaný a vymaštěný plech, pečeme cca 30 minut na 180°C. Mezitím smícháme tvaroh se skořicí a javorovým sirupem - tímto krémem potřeme vychladlý korpus. Jablka nastrouháme na hrubo, rebarboru na kousky, obojí vaříme ve dvou sklenicích vody asi 10 minut. Pudinkový prášek rozmícháme ve sklenici vody a vmícháme do uvařené směsi, vaříme ještě dvě minuty, ještě teplou směs nalijeme na vychlazený moučník. Necháme ztuhnout do druhého dne v lednici.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 06. 2015 16:03
Dostala jsem obrovskou chuť na kávičku a ten luxusní dortík
13. 06. 2015 14:58
Vypadá fakt hodně ,,jedle" :-) Dala bych si :-)

Naši partneři