Kategorie receptů
- Autor: Amu27
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Žloutek | 40 |
Mléko trvanlivé odtučněné (0,5 % tuku) | 150 |
Smetana ke šlehání 31% | 150 |
Jahody | 120 |
Dochucovadla:
Vanilková tresť
Energetická hodnota celkem: 2990 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 748 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 9, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ušlehejte jednu lžící cukru se žloutky do běla. Přidejte mléko, vanilkovou tresť a smetanu. Rozdělte do kelímků a přikryjte víčky. Koš č.3. Pařit 15 minut. Jahody rozmixujeme, popřípadě přidáme lžíci cukru. Naneseme na hotový pudink.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.