Kategorie receptů
- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1200 |
Cibule | 60 |
Mrkev | 80 |
Celer bulva | 40 |
Petržel - kořen | 50 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
bobkový list, nové koření, celý černý pepř, sůl, pepř, kmín
Energetická hodnota celkem: 1939 kJ
Bílkoviny (g): 6,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 485 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rozehřejeme olej, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Zalijeme vodou nebo vývarem, přihodíme koření a pokrájenou zeleninu a brambory a vaříme do měkka. Na konci vylovíme koření (já ho vařím v tom vajíčku na sypaný čaj :-)) a dochutíme špetkou kmínu, solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.