Kategorie receptů
- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 200 |
Mouka pšeničná polohrubá | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Droždí | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 50 |
Dochucovadla:
citronová kůra, sůl
Energetická hodnota celkem: 9882 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 405,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 114,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 549 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Uděláme klasické kynuté těsto:kvásek-rozdrobené droždí+trochu vlažného mléka+špetka cukru a nechat nakynout. Potom si smícháme mouku se špetkou soli, cukrem, rozpuštěné máslo, zbytek mléka, vajíčko, citronovou kůru a nakonec přilijeme kvásek, zapracujeme dobře těsto a když dělá puchýře, je hotové. Necháme ho kynout přikryté utěrkou asi 1 hodinu. Pak dáme těsto na posypaný vál moukou, těsto vyválíme tak na 1 cm placku(podsypáváme jak je třeba), vykrájíme kolečka a do všech uděláme uprostřed důlek(já dělám malým štamprlátkem). Ještě necháme na vále tak 15-20 minut nakynout(znovu obnovíme důlky) a pak usmažíme ve větším množstvím oleje po obou stranách tak aby trochu plavaly-jde to hodně rychle, tak být raději u toho!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.