Kategorie receptů
- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Energetická hodnota celkem: 10511 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 69,
Sacharidy (g): 405,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 105,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 701 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ve vlažném a oslazeném mléce necháme vzejít kvasnice. Vykynutý kvásek vlejeme do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem a vejcem. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy a necháme na teplém místě vykynout. Asi po 20 min. těsto přemícháme a necháme znovu kynout. Na pomoučeném vále pak těsto rozdělíme asi na 12-15 hromádek /podle toho jak má každý rád velikost buchet/, které roztáhneme a doprostřed dáme kopeček marmelády. Opatrně zaděláme a pokládáme na vymazaný pekáč, každou buchtu pomažeme olejem a necháme ještě aspoň 10 min. odpočinout. Pak pekáč vložíme do vyhřáté trouby a upečeme asi při 220st. asi 20 min /tyhle údaje jsou pouze orientační, každému trouba peče jinak/. Upečené buchty předěláme na talíř a pocukrujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.