Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Risotto con funghi

Zpět
  • Autor: necklinka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka mořské soli, petrželka

Energetická hodnota celkem: 12260 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 183, Sacharidy (g): 284, SAFA (g): 93, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 3065 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 45.8, Sacharidy (g): 71, SAFA (g): 23.3, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Sušené nebo zamražené houby nechte trochu nasát ve sklenici s horkou vodou. Na másle a oleji (ten přidávejte, aby máslo sneslo vyšší teplotu) lehce osmažte cibulku. Přidejte kulatozrnou rýži (na jednu porci postačí hrst rýže), promíchejte a podlijte sběračkou horkého zeleninového vývaru. Dále na řadu přijdou změklé houby. Vhoďte je do hrnce a vše zalijte suchým vínem. Opět za stálého míchání ustavičně vařte. Postupně přilévejte další vývar a nechte odpařit až do změknutí rýže „al dente“. Do rizota přidejte plátek másla, nastrouhaný parmezán a znovu míchejte a míchejte až do okamžiku, kdy se rizoto promění v lahodný krém. Zdobte jej sekanou petrželkou a ihned podávejte.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři