Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečivo - celozrnné

Zpět
  • Autor: dilema
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9680 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 370, SAFA (g): 12, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 807 kJ

Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Navážime si múky a spolu so soľou zmiešame vo väčšej nádobe. Do vlažného mlieka pridáme trochu cukru a droždie. Kvások potom vlejeme do pripravenej múky, pridáme zvyšok cukru, vajce, olej a masu dôkladne vymiesime. Postupne pridávame vlažnú vodu- v recepte množstvo vody len odhadom, podľa potreby upraviť množstvo, aby nám vzniklo vláčne cesto. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca. 45 - 60 min. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a môžeme tvoriť malé chlebíky, žemličky, rohlíčky, tyčinky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a trošku osolíme. Žemličky môžeme posypať zmesou semiačok (ľanové, tekvicové, slnečnicové, sezamove...) Tyčinky môžeme posypať sezamom, makom, kmínom... Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C na plechu vystlanom papierom na pečenie.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři