Kategorie receptů
- Autor: mirkadanesova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná bílá | 60 |
Mrkev | 39 |
Petržel - nať | 2 |
Petržel - kořen | 27 |
Celer bulva | 43 |
Cibule | 28 |
Máslo čerstvé | 100 |
Kapr | 200 |
Dochucovadla:
sůl, nové koření, bobkový list, pepř celý, muškátový ořech
Energetická hodnota celkem: 5284 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 57,
SAFA (g): 59,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 661 kJ
Bílkoviny (g): 5.6, Tuky (g): 11.9, Sacharidy (g): 7.1, SAFA (g): 7.4, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Uvaříme hlavu z ryby (bez žaber) a vnitřnosti včetně jiker nebo mlíčí. Přidáme bobkový list a dvě kuličky nového koření a pepře (po uvaření koření vyjmeme). Lépe je vařit zvlášť ale nevadí to. Po cca 25 minutách vyjmeme hlavu a zbytek přelijeme přes cedník. Necháme vychladnout a poté obereme hlavu, kousky masa z ní dáme do polévky a přidáme na kousky pokrájené vnitřnosti a jikry či mlíčí.Na pánvičce rozehřejeme máslo, zpěníme jemně pokrájenou cibulku a jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přisypeme hladkou mouku, promícháme a přidáme do polévky, kterou necháme cca 15 minut povařit. Osolíme, nastrouháme kousek muškátového oříšku, můžeme přidat nějaké ochucovadlo, třeba Harmonie chuti (ale není nutné). Polévka by neměla být příliš řídká. Dohustíme trochou mouky rozkvedlané ve vodě. Po dovaření přidáme nasekanou zelenou petrželku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.