Kategorie receptů
- Autor: komarailona
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 250 |
Droždí | 22 |
Žloutek | 40 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 100 |
Mouka pšeničná celozrnná | 300 |
Mouka pšeničná polohrubá | 240 |
Olej olivový | 50 |
Energetická hodnota celkem: 12390 kJ
Bílkoviny (g): 80,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 489,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 119,
Vláknina (g): 55,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 620 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 24.5, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V teplém mléce necháme vzejít kvasnice, přidáme cukr, žloutky, mouku, olej. Ochutíme špetkou muškátového oříšku a citronové kůry. Necháme vykynout. Tvarujeme bochánky nebo plníme jako buchty, nebo na plech jako koláč.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.