Kategorie receptů
- Autor: Lidka1
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Telecí mozeček | 250 |
Máslo čerstvé | 30 |
Vejce celá průměr | 110 |
Krupička dětská | 10 |
Dochucovadla:
petrželka, sůl
Energetická hodnota celkem: 2946 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1473 kJ
Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 14.5, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
1. Mozeček přelijeme vroucí vodou a odblaníme 2. Potom ho posekáme, osolíme, podlijeme naběračkou horké vody a dusíme 3. Když je mozeček téměř měkký, přisypeme krupici 4. Podušený mozeček (nelepí se) zalijeme rozkvedlanými vejci a za stálého míchání necháme vejce srazit 5. Nakonec přidáme kousek čerstvého másla a sekanou petrželku 6. Podáváme s vařenými brambory a mastíme máslem rozpuštěným ve vodní lázni (hrnek s máslem postavíme do hrnce s horkou vodou a necháme máslo zvolna rozpustit).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.