Sledujte nás:

Mozeček

Zpět
  • Autor: Lidka1
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

petrželka, sůl

Energetická hodnota celkem: 2946 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 11, SAFA (g): 29, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1473 kJ

Bílkoviny (g): 20.5, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 14.5, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

1. Mozeček přelijeme vroucí vodou a odblaníme 2. Potom ho posekáme, osolíme, podlijeme naběračkou horké vody a dusíme 3. Když je mozeček téměř měkký, přisypeme krupici 4. Podušený mozeček (nelepí se) zalijeme rozkvedlanými vejci a za stálého míchání necháme vejce srazit 5. Nakonec přidáme kousek čerstvého másla a sekanou petrželku 6. Podáváme s vařenými brambory a mastíme máslem rozpuštěným ve vodní lázni (hrnek s máslem postavíme do hrnce s horkou vodou a necháme máslo zvolna rozpustit).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři