Kategorie receptů
- Autor: alenaondrus
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory vařené | 100 |
Fazolové lusky mražené | 70 |
Vejce celá průměr | 55 |
Tuňák v oleji | 70 |
Olej olivový | 10 |
Ocet | 5 |
Pesto zelené | 10 |
Salát ledový | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1916 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Nasypte brambory do hrnce (větší brambory rozkrojte na polovinu) a zalijte vodou svařenou v konvici. Hned ji uveďte znovu do varu a 12–15 minut vařte, aby byly brambory měkké, ale nezačaly se ještě rozpadat. Fazolové lusky mezitím našikmo nakrájejte na kousky a po pěti minutách varu brambor k nim lusky přisypte – na uvaření jim stačí osm minut. Ušlehejte dresink: olej z tuňáka slijte do misky, přimíchejte k němu přísady na zálivku (1 lžíce olivového oleje 1 lžička vinného octa, 1 lžíčka červeného pesta) a ochuťte směs solí a pepřem. Prošlehejte, aby vznikl krémový dresink. Uvařte vajíčka natvrdo. Brambory a fazole sceďte a v hrnci je dobře promíchejte s dresinkem. Salátovou mísu vyložte listy salátu, doprostřed navršte brambory a fazole, navrch rozdrobte tuňáka a přidejte oloupaná a rozpůlená vajíčka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.