Kategorie receptů
- Autor: mirkadanesova
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 14.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 1100 |
Naturamyl bramborový škrob | 72 |
Piškoty tradiční | 220 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 60 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Energetická hodnota celkem: 8237 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 434,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 259,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 588 kJ
Bílkoviny (g): 1.8, Tuky (g): 0.8, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky. Dáme do kastrolu, přilijeme vodu, přidáme vanilkový cukr a případně i trochu přisladíme (podle kyselosti jablek) a necháme asi půl hodiny vařit při občasném promíchání. Když jsou jablka téměř rozvařená, vlijeme dva vanilkové pudingy rozmíchané v trošce vody. Povaříme cca 2 minuty a odstavíme z ohně. Dno dortové formy poklademe dětskými piškoty, které jemně potřeme vodou s rumem. Dáme vrstvu rozvařených jablek a opět vrstvu piškotů. Střídáme do naplnění formy. Necháme v lednici ztuhnout do druhého dne. Podáváme se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.