Kategorie receptů
- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 240
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Koření průměr | 2 |
Dršťky hovězí | 600 |
Česnek | 20 |
Bílek | 60 |
Mouka pšeničná hladká | 80 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, paprika pálivá
Energetická hodnota celkem: 4310 kJ
Bílkoviny (g): 100,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 64,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 616 kJ
Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 9.1, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 0.7, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Uvařené dršťky opepříme, osolíme, potřeme česnekem, nakrájíme na 2-3 cmširoké pásky, které překrájíme na délku asi 5 cm a obalíme v těstíčku umíchaném z bílků, hladké mouky, trochy vody a koření. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Při podávání můžete zdobit česnekovými chipsy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.