Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Adzuki salát II. (dle A.M.)

Zpět
  • Autor: cimbelin
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 6763 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 177, SAFA (g): 7, Cukry (g): 56, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1353 kJ

Bílkoviny (g): 17.4, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 35.4, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 11.2, Vláknina (g): 5.2, Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Potřebujete: 200 g adzuki fazolí, 6 kyselých okurek, 1 cibuli, 3 dl sterilované směsi mrkev/hrášek, 150 g uzeného tofu, 250 ml sojové smetany. Adzuki namočte na 12 hodin do vody. Vařte ve vodě, ve které byly namočeny asi 30 minut na mírném ohni (nebo v papiňáku 15 minut), pak slijte a nechte okapat. Na kolečka nakrájejte okurky a na půlměsíčky cibuli, kterou vařte ve vroucí vodě, sceďte a přidejte do vařených adzuki fazolí. Přidejte scezenou mrkev s hráškem, na hrubém struhadle nastrouhejte uzené tofu, zalijte sojovou smetanou, osolte, opepřete a promíchejte. Můžete podávat s pečivem nebo chlebem.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři