Kategorie receptů
- Autor: cimbelin
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole mungo (v suchém stavu) | 100 |
Celer bulva | 450 |
Okurky sterilované průměr | 300 |
Hrášek s mrkví sterilovaný průměr | 300 |
Cibule | 60 |
Sojanéza Kalma | 130 |
Dochucovadla:
sůl, přepr, půl lžičky mletého rozmarýnu
Energetická hodnota celkem: 4817 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 114,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 963 kJ
Bílkoviny (g): 9.2, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 22.8, SAFA (g): 0, Cukry (g): 10.4, Vláknina (g): 6.2, Sůl (g): 1.4
Postup přípravy
200 g mungo fazolek (použila jsem 100 g v suchém stavu, uvařeno z toho bylo cca 300 g), 1 větší celer (použila jsem polovinu kilového, takže cca 450 g), 3 dl kyselých okurek, 3 dl směsi mrkev/hrášek, sojová tatarská omáčka (použila jsem 130g balení), 1 cibule, sůl, mletý pepř, půl lžičky mletého rozmarýnu, půl deci rostlinného oleje. Mungo uvaříme (nechala jsem přes noc namočit a pak vařila v papiňáku 15 minut). Celer očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, vložíme do vroucí vody a 15 minut vaříme. Vyndáme a necháme vychladnout. Po vychladnutí jej nastrouháme na hrubém struhadle a osmažíme na oleji s cibulí. Vložíme do připravené mísy a přimícháme na kostičky nakrájené okurky, mrkev s hráškem, uvařené mungo a sojovou tatarskou omáčku. Osolíme, opepříme a přidáme mletý rozmarýn. Vše promícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.