Kategorie receptů
- Autor: mirkapo
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Droždí | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 185 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Vejce celá průměr | 165 |
Citronová šťáva | 5 |
Jablka | 300 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
skořice | 5 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 15732 kJ
Bílkoviny (g): 86,
Tuky (g): 124,
Sacharidy (g): 564,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 193,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 787 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 6.2, Sacharidy (g): 28.2, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Nechat vzejít kvásek z droždí, mléka a 1 lžíce cukru, pak přidat rozpuštěné máslo, 1 lžíci cukru, mouku a vejce, vypracovat těsto, nechat kynout tak, aby zdvojnásobilo objem. pak vyválet z polovin dvě stejné cca 1cm tlusté placky, jablka nakrájet na plátky a uvnitř vykrojit díru, namočit do směsi z citronové šťávy, skořice a 2,5 lžic cukru krystalu, pokládat na těsto, přiklopit druhým plátem těsta a sklenicí (hrnkem) vykrajovat + vykrojit i vnitřní díru. Smažit na oleji z obou stran (max 5min celkem), položit na ubrousek (odstranit přebytečný olej) a na závěr obalit ve směsi moučkového cukru a skořice.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.