Kategorie receptů
- Autor: verunkajj
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 400 |
Smetana zakysaná 15% | 180 |
Cibule šalotka | 60 |
Vejce celá průměr | 110 |
Šunka vepřová průměr | 150 |
Energetická hodnota celkem: 3442 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 44,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1721 kJ
Bílkoviny (g): 25.5, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 26.5, SAFA (g): 12.5, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
očištěný celer povařím cca 15-20 min ve slané a octem okyselené vodě, pozor, nesmí být moc do měkka, pak ho nastrouhám na hrubém struhadle, smíchám s nadrobno nakrájenou cibulí, vejcem, šunkou a ochutím solí pepřem, dle chuti možno kapku hořčice a přidám zakysanou smetanu nebo kvalitní majonézu,šlo by i s řeckým jogurtem. Podávat můžeme s pečivem, se zeleninou i samotné. U nás oblíbené i na jednohubky
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.