Kategorie receptů
- Autor: ojikova
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda hořká 50 % průměr | 350 |
Hera | 250 |
Vejce celá průměr | 165 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 220 |
Mouka žitná celozrnná | 85 |
Dochucovadla:
3 velká vejce nebo 4 malá půl lžičky prášku do pečiva
Energetická hodnota celkem: 20295 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 302,
Sacharidy (g): 464,
SAFA (g): 155,
Cukry (g): 403,
Vláknina (g): 41,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1268 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 18.9, Sacharidy (g): 29, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 25.2, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme spolu s máslem. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé husté hmoty.Tuto hmotu vmícháme do čokolády. Prosijeme mouku s práškem do pečiva a jemně vmícháme. Pečeme v menším pekáčku (22x30) cca 30 minut(160 stupňů elektrická, 140 horkovzdušná).Povrch musí být pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.I kdyby se Vám to zdálo nedopečené, nenechávejte déle v troubě, nechejte dokonale vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.