Kategorie receptů
- Autor: ojikova
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 300 |
Mouka žitná celozrnná | 134 |
Slunečnicová semínka | 49 |
Energetická hodnota celkem: 7512 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 318,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 47,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 470 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 19.9, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.6, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
2 hrnky hl. mouky,1 hrnek žitné chlebové mouky,2 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,1.5 hrnku vlažné vody, 1/2 hrnku lněných semínek, 1 lžička sušeného droždí-smícháme a necháme kynout celý den, zapneme troubu, dáme do ní formu a necháme nahřát. Do horké dáme těsto, pečeme přikryté 30 min. a odkryté 15 min. na 230 stupňů
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.