Kategorie receptů
- Autor: vlastik.yaris
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda na vaření průměr | 210 |
Vejce celá průměr | 220 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Máslo čerstvé | 40 |
Energetická hodnota celkem: 8982 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 114,
Sacharidy (g): 234,
SAFA (g): 65,
Cukry (g): 216,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2246 kJ
Bílkoviny (g): 10.5, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 58.5, SAFA (g): 16.3, Cukry (g): 54, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažte rozpuštěným máslem a vysypte cukrem. V hrnci zahřejte vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavte mísu, nalámejte do ní čokoládu a nechte ji zvolna rozpustit. V jiné míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády. Vzniklou směsí naplňte připravené formičky a prstem očistěte okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně. Formičky dejte na pekáč, vložte je do trouby a pečte 9–10 minut. Hotové suflé posypte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.