Kategorie receptů
- Autor: s.pes
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 60 |
Vlašské ořechy | 50 |
Rozinky | 50 |
Vejce celá průměr | 110 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Mrkev | 180 |
Olej olivový | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 140 |
Dochucovadla:
skořice, zázvor - á 1 lžikča
Energetická hodnota celkem: 10067 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 144,
Sacharidy (g): 230,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 107,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 839 kJ
Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 19.2, SAFA (g): 2, Cukry (g): 8.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Prošlehat žloutky (2) s agávovým sirupem a 2 lžícemi horké vody do husté pěny, postupně přidávat olej. vmíchat směs mouky, PRDOPEČ (nejlépe z vinného kamene), koření, pak nastrouhanou mrkev a nasekané sušené ovoce, nakonec jemně vmíchat sníh z bílků. Péct ve formě (toto množství je vhodné např. do menší dortové formy 18 cm průměr) cca 50 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.