Kategorie receptů
- Autor: Kamilka84
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 400 |
Mouka špaldová celozrnná | 50 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 100 |
Vejce celá průměr | 275 |
Máslo čerstvé | 250 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Jablka | 700 |
Hrušky | 100 |
Rozinky | 30 |
Vlašské ořechy | 30 |
Energetická hodnota celkem: 21076 kJ
Bílkoviny (g): 95,
Tuky (g): 256,
Sacharidy (g): 575,
SAFA (g): 152,
Cukry (g): 214,
Vláknina (g): 54,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1054 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 7.6, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Žloutky utřít s cukrem, mouka+ prdopeč, máslo na kousky - vytvořit těsto, 1/3 dát na hoďku do mrazáku, zbytek uležet do lednice. Těsto vyválet- spíš namačkat, je tužší na plech - na menší plech, ne ten přes celou troubu. Na to nastrouhat jablka promíchaná se skořicovým cukrem, rozinkama, ořechy na kousky posekanými. Třetí vrstva - rozetŕený sníh z bílků, poslední vrstva nastrouhané těsto z mrazáku. Péct na 180 cca 35 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.