Kategorie receptů
- Autor: flora.cz
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chilli omáčka | 10 |
Flora pro.activ | 20 |
Tacos | 65 |
Kuřecí prsa bez kůže | 150 |
Kukuřice sterilovaná průměr | 100 |
Fazole červené sterilované v mírně slaném nálevu | 200 |
Limetky | 100 |
Česnek | 12 |
Cibule | 60 |
Rajčata | 300 |
Dochucovadla:
chilli, koriandr
Energetická hodnota celkem: 4141 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 129,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2071 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 64.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Návod k přípravě: Předehřejte troubu na 125 °C. Nakrájejte rajčata na velmi malé kousky. Oloupejte a najemno nasekejte cibuli a česnek, koriandr nasekejte na hrubé kousky. Nastrouhejte kůru z limetky. Limetku pak rozpulte, z jedné poloviny vymačkejte šťávu a druhou polovinu rozkrojte na dva kusy. Propláchněte kukuřici a fazole a slijte z nich zbylou vodu. Návod k přípravě fazolového salátu: Smíchejte fazole, kukuřici, 2/3 najemno nakrájených rajčat, ½ cibule, ½ koriandru, ½ limetkové šťávy a špetku mletého chilli. Pokud chcete, přidejte i omáčku z chilli papriček. Poté směs uložte do lednice a nechte chvíli odstát, aby se chutě promísily. Návod k přípravě salsy: Smíchejte zbylá rajčata a cibuli, ½ zbylého koriandru, ½ česneku, 2 čajové lžičky limetkové šťávy a špetku mletého chilli. Nasekejte kuřecí prsa nadrobno tak, aby se maso podobalo mletému. Poté je smíchejte s ½ čajové lžičky mletého chilli a zbytkem česneku. Dejte taco placky do vyhřáté trouby a pečte podle instrukcí na obalu. V malé misce smíchejte rostlinný tuk Flora pro.activ, kůru z limetky, několik kapek limetkové šťávy a ½ polévkové lžíce koriandru. Orestujte kuře bez tuku v nepřilnavé pánvi (cca 5–6 minut), pak vypněte vařič, vmíchejte limetkovou směs s rostlinným tukem Flora pro.activ a nechte minutu odstát. Přidejte koření podle chuti. Naplňte teplé taco placky kuřecím masem a salsou. Dejte na dva talíře, posypte zbylým koriandrem a podávejte s kouskem limetky a fazolovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.