Kategorie receptů
- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřové libové průměr | 80 |
Cibule | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Mrkev | 200 |
Rama cullinesse | 7 |
Brambory zimní | 100 |
Energetická hodnota celkem: 1817 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Libové vepřové maso nakrájíme na kostky, opečeme na rostlinném tuku a na cibulce, osolíme a s přidáním malého množství vody dusíme. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a přidáme ke změklému masu. Společně dodusíme. Můžeme nepatrně zahustit moukou rozmíchanou ve vodě a provařit. Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou. Omyté brambory nakrájíme na výseče nebo na plátky, rozložíme na plech a posypeme kmínem a solí. Upečeme v dobře vyhřáté troubě.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.