Kategorie receptů
- Autor: msmullma
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Žloutek | 40 |
Ančovičky - filety | 20 |
Vejce celá průměr | 120 |
Máslo čerstvé | 40 |
Cibule | 200 |
Špek | 100 |
Víno bílé suché | 100 |
Rohlík, houska michelská | 120 |
Kuře s kůží průměr | 1500 |
Brambory vařené | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, tymián, petrželka
Energetická hodnota celkem: 24616 kJ
Bílkoviny (g): 344,
Tuky (g): 362,
Sacharidy (g): 288,
SAFA (g): 166,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2462 kJ
Bílkoviny (g): 34.4, Tuky (g): 36.2, Sacharidy (g): 28.8, SAFA (g): 16.6, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0.9
Postup přípravy
Kuře vykostíme, osolíme a opepříme. Z alobalu připravíme dostatečně velký obdélník, na který položíme ještě pečicí papír a na něj upravíme kuřecí maso do úhledného plát. Housky namočíme ve víně. Na pánvi vypečeme kostičky špeku, na něm osmahneme kostičky cibulky dosklovata a necháme vychladnout. Vařená vajíčka vidličkou rozmačkáme, přidáme nasekané ančovičky, dva čerstvé žloutky, bylinky, vymačkanou housku, slaninu s cibulkou a ochutíme pepřem a solí. Tuto fáš navrstvíme na připravený kuřecí plát a zabalíme, po stranách pevně utáhneme. Roládu pečeme asi hodinu na středně vyhřátém zakrytém grilu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.