Kategorie receptů
- Autor: Do.Minie
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
BeBe Dobré ráno cereální sušenky kakaové -30% cukru | 77.5 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 230 |
Kolečka Zlaté sušenky | 77.5 |
Máslo čerstvé | 45 |
Máslo pomazánkové průměr | 900 |
Mouka pšeničná hrubá | 25 |
Vejce celá průměr | 240 |
Smetana zakysaná 20% | 200 |
Pekanové ořechy | 100 |
Kešu | 80 |
Med | 40 |
Dochucovadla:
Vanilková tresť
Energetická hodnota celkem: 29467 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 512,
Sacharidy (g): 476,
SAFA (g): 277,
Cukry (g): 370,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2456 kJ
Bílkoviny (g): 8.9, Tuky (g): 42.7, Sacharidy (g): 39.7, SAFA (g): 23.1, Cukry (g): 30.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Nejdřív si nadrtíme sušenky, můžeme v mixérku, nebo v sáčku a válečkem rozdrtit. Potom je zalijeme máslem a uspořádáme rovnoměrně do kulaté formy, která je pořádně vymazaná (dno doporučuji vystlat pečícím papírem). Dáme na 10 minut do trouby předehřáté na 175 stupňů. Mezitím si připravíme náplň. Do nádoby dáme všechen sýr, přidáme cukr a promícháme mixérem tak, aby se vše hezky spojilo. Potom přidáme vejce, jedno po druhém a vanilkový extrakt. Opět promixujeme. Nakonec přidáme smetanu a mouku a zase promícháme. Sýrovou náplň přelijeme do formy, kterou obalíme alobalem a dáme na plech. Podlijeme vodou, aby byl cheesecake pěkně šťavnatý jak má, a ne vysušený a drolivý. Dáme péct asi na hodinu. Že je hotový poznáme tak, že je po stranách pevný a uprostřed se klepe. Po hodině pečení troubu vypneme a necháme ještě hodinu dojít. Ořechovou polevu vytvoříme tak, že si rozpustíme máslo, cukr a med a promícháme. Přidáme rozdrcené sušenky a ořechy (které můžeme jak nechat vcelku, tak je trochu rozbít, aby nebyly tak velké). Pak přesuneme na chladící se cheesecake. Doporučuji si předem rozvrhnout, jak bude cheesecake nakrájený, protože když rozprostřete ořechy po celém a poleva ztuhne, obtížně se krájí. Přeji dobrou chuť. :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.