Kategorie receptů
- Autor: magdinak
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže Arborio (v suchém stavu) | 500 |
Špenátové listy mražené | 350 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Olej olivový | 20 |
Máslo čerstvé | 20 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 10582 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 65,
Sacharidy (g): 419,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2116 kJ
Bílkoviny (g): 12.2, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 83.8, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 4.6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji osmahnout cibuli, pak přidat suchou rýži, zalít vodou, pak přidat špenát a vařit 20-25min, než je rýže hotová, osolit, opepřit, event.přidat 2-3 stroužky česneku. Až je rýže skoro hotová přidat kousek másla a smetanu a chvíli prohřát. Lze přidat navrch sýr - parmezán apod.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.