Kategorie receptů
- Autor: flora.cz
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb pšeničný celozrnný průměr | 160 |
Chilli omáčka | 3 |
Rajčatové pyré | 20 |
Flora pro.activ | 40 |
Salát ledový | 60 |
Cibulka jarní | 50 |
Paprika červená | 50 |
Citronová šťáva | 20 |
Tuňák ve vlastní šťávě | 100 |
Dochucovadla:
Pepř
Energetická hodnota celkem: 2560 kJ
Bílkoviny (g): 37,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1280 kJ
Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 39.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
1. Nastrouháme kůru z ¼ citronu a poté z celého citronu vymačkáme šťávu. 2. Z papriky odstraníme semínka a nakrájíme ji na malé kousky. 3. Jarní cibulku nasekáme na jemno. 4. Z tuňáka v konzervě slijeme přebytečný nálev. 5. Maso za pomocí vidličky smícháme v misce s rostlinným tukem Flora pro.activ. 6. Přidáme pasírovaná rajčata, polovinu paprik a jarní cibulky, citronovou kůru, několik kapek citronové šťávy a omáčku z pálivých papriček. 7. Dochutíme pepřem. 8. Tuňákovou směsí potřeme plátky celozrnného chleba, navrch položíme salátové listy. 9. Posypeme zbylou paprikou a jarní cibulkou a zakápneme několika kapkami citronové šťávy. 10. Přikryjeme zbylými plátky chleba. Tip: Namísto tuňáka můžeme sendviče připravit s lososem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.