Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Tuňákový sendvič s červenými paprikami a jarní cibulkou

Zpět
  • Autor: flora.cz
  • Doba přípravy (min.): 15
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

Pepř

Energetická hodnota celkem: 2560 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 79, SAFA (g): 4, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1280 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 39.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 2

Postup přípravy

1. Nastrouháme kůru z ¼ citronu a poté z celého citronu vymačkáme šťávu. 2. Z papriky odstraníme semínka a nakrájíme ji na malé kousky. 3. Jarní cibulku nasekáme na jemno. 4. Z tuňáka v konzervě slijeme přebytečný nálev. 5. Maso za pomocí vidličky smícháme v misce s rostlinným tukem Flora pro.activ. 6. Přidáme pasírovaná rajčata, polovinu paprik a jarní cibulky, citronovou kůru, několik kapek citronové šťávy a omáčku z pálivých papriček. 7. Dochutíme pepřem. 8. Tuňákovou směsí potřeme plátky celozrnného chleba, navrch položíme salátové listy. 9. Posypeme zbylou paprikou a jarní cibulkou a zakápneme několika kapkami citronové šťávy. 10. Přikryjeme zbylými plátky chleba. Tip: Namísto tuňáka můžeme sendviče připravit s lososem.

Fotografie

Hodnocení (16 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 03. 2017 06:58
super, něco podobného dělám
09. 03. 2017 21:11
Vypadá super zařadim do jídelníčku
06. 03. 2017 12:04
Pořád hledám nové tipy na toasty do práce, tohle určitě použiju,
06. 03. 2017 08:25
tak tohle může být dobré
10. 02. 2017 09:18
Je to výborné
11. 10. 2016 09:01
skvěle chutná :)
24. 05. 2015 14:41
moc dobré

Naši partneři