Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bublanina tvarohová s ovocem

Zpět
  • Autor: muriela
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

lžička zázvoru, špetka soli, lžička jedlé sody

Energetická hodnota celkem: 5924 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 204, SAFA (g): 9, Cukry (g): 93, Vláknina (g): 14, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 494 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Banán rozmačkáme, smícháme s tvarohem, citronovou šťávou a lžičkou zázvoru. Mouku (2/3 hladké a 1/3 polohrubé) smícháme se lžičkou jedlé soli nebo polovinou prdopeče. Vejce vyšleháme s cukrem, špetkou soli a horkou vodou do pěny, pak postupně přimícháme olej, tvarohovou směs a nakonec mouku. Pokud by těsto bylo příliš husté, můžeme přidat trochu mléka. Těsto vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech (toto množství je na kulatou koláčovou formu, na plech množství násobíme dvěma) a posypeme ovocem (na obrázku jsou višně, borůvky a černý rybíz). Pečeme cca 30 min. na 180°C. V originálním receptu byla použita obyčejná pšeničná mouka, více cukru (70g) a žádný banán, místo citronové šťávy citronová kůra a žádný zázvor.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři