Kategorie receptů
- Autor: ircza
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda hořká 85 % průměr | 250 |
Vejce celá průměr | 275 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 7803 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 158,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 88,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 975 kJ
Bílkoviny (g): 7.6, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 11, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1.Nalámejte čokoládu na kousky a rozpusťte nad parou. 2.Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s rozpuštěnou čokoládou, bílky smíchejte se solí a vyšlehejte do pěny. 3.Do čokoládové směsi opatrně vmíchejte sníh z bílků a nalijte do formy. Ideální je silikonová. Pečte na 250 °C zhruba 8 minut. Nechte vychladnout v pokojové teplotě. Uchovávejte v lednici
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.