Kategorie receptů
- Autor: Danielka86
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 500 |
Olej olivový | 15 |
Cibule | 50 |
Česnek | 10 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Jogurt bílý smetanový průměr | 10 |
Dochucovadla:
bazalka bobkový list sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1198 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 23,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 599 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 6.5
Postup přípravy
Přípravím si 500 ml zeleninového vývaru. Poté na oleji osmahnu cibuli a česnek, přidám rajčata, bobkový list a zaleju vývarem. Přivedu k varu a nechám vařit 25 - 30 min. Vyndám bobkový list a polévku rozmixují do hladka. Přidám sůl, pepř a bazalku. Lze zjemnit trochou zakysané smetany neb bílého jogurtu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.