Kategorie receptů
- Autor: drobek1
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 150 |
Játra vepřová | 600 |
Dochucovadla:
sladká paprika, majoránka, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 3465 kJ
Bílkoviny (g): 128,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 21,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 866 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Játra nakrájíme na hranolky, okořeníme paprikou (1PL), majoránkou (2PL), pepřem, a dobře promícháme. Ve woku rozpálíme sádlo a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Přidáme játra a za stálého míchání vše zprudka restujeme, dokud nejsou játra uvnitř růžová, ale ne krvavá. Jestli jsou játra správně tepelně upravená zjistíme tak, že jeden hranolek jater na zkoušku překrojíme. Jsou-li játra hotová, odstavíme wok z plotny, obsah osolíme, promícháme a podáváme na nahřátých talířích s chlebem nebo vařenými brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.