Sledujte nás:

Restovaná játra na lovecký způsob

Zpět
  • Autor: drobek1
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule150
Játra vepřová600

Dochucovadla:

sladká paprika, majoránka, pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 3465 kJ

Bílkoviny (g): 128, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 21, SAFA (g): 11, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 866 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Játra nakrájíme na hranolky, okořeníme paprikou (1PL), majoránkou (2PL), pepřem, a dobře promícháme. Ve woku rozpálíme sádlo a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Přidáme játra a za stálého míchání vše zprudka restujeme, dokud nejsou játra uvnitř růžová, ale ne krvavá. Jestli jsou játra správně tepelně upravená zjistíme tak, že jeden hranolek jater na zkoušku překrojíme. Jsou-li játra hotová, odstavíme wok z plotny, obsah osolíme, promícháme a podáváme na nahřátých talířích s chlebem nebo vařenými brambory.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři