Kategorie receptů
- Autor: Rohrerova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 5 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 625 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 375 |
Smetana ke šlehání 31% | 250 |
Želatina (v suchém stavu) | 100 |
Dýně | 500 |
Těsto linecké | 400 |
Dochucovadla:
1/2lžičky soli,1/2lži. mleté skořice,1/2l. mletého zázvoru
Energetická hodnota celkem: 20108 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 185,
Sacharidy (g): 637,
SAFA (g): 112,
Cukry (g): 491,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2514 kJ
Bílkoviny (g): 17.6, Tuky (g): 23.1, Sacharidy (g): 79.6, SAFA (g): 14, Cukry (g): 61.4, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Dýni rozkrojíme,vydlabeme a dáme na kostičky do hrnce.Zalijeme 1 dl vody,přidáme cukr a 15 min vaříme. Formu na koláč vyložíme lineckým těstem.Dýni rozmixujeme s mlékem,vejcem,solí,kořením a rozprostřeme na těsto.Pečeme 60 min na 180 °C. Podáváme ozdobené šlehačkou(nemusí být)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.