Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Inspirace z Indie - dýňové kari

Zpět
  • Autor: selidka
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

zeleinový vývar, kari, sůl, případně chilli, kdo má rád

Energetická hodnota celkem: 2848 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 105, SAFA (g): 1, Cukry (g): 40, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 712 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 8.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cibulku zpěníme na oleji do sklovita, přidáme mrkev na kolečka a květák na menší růžičky, 5 minut necháme restovat, přidáme brambory na kostičky, restujeme dalších 5 minut, přidáme dýni na kostičky, zasypeme kari a podlejeme zeleninovým vývarem nebo vodou. Necháme dusit 5 - 10 minut do změknutí. Na závěr přidáme kokosové mléko kdo má rád, tak chilli, a necháme prohřát, dále nevaříme. Aby jídlo bylo opravdu jako z Indie, je potřeba přidat minimálně čtyři chilli papričky. Ale to je jen pro opravdové fajnšmekry.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři