Sledujte nás:

Dušené vepřové ledvinky

Zpět
  • Autor: manek
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, paprika sladká

Energetická hodnota celkem: 6106 kJ

Bílkoviny (g): 123, Tuky (g): 72, Sacharidy (g): 68, SAFA (g): 31, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 1527 kJ

Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 2.8

Postup přípravy

Ledvinky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme močovody a pak maso nakrájíme na nudličky. Nakrájené ledvinky necháme vymáčet v několika vodách. V kastrolu rozpustíme sádlo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Čisté ledvinky scedíme a přisypeme k orestované cibuli. Pak přidáme drcený kmín, pepř a papriku, promícháme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké ledvinky vybereme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, vymícháme dohusta, zalijeme vývarem, osolíme a ještě 10 - 15 minut povaříme. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři