Kategorie receptů
- Autor: manek
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sádlo vepřové škvařené | 40 |
Cibule | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
hovězí vývar čistý | 500 |
Ledvinky hovězí, vepřové | 800 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, paprika sladká
Energetická hodnota celkem: 6106 kJ
Bílkoviny (g): 123,
Tuky (g): 72,
Sacharidy (g): 68,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 11
Energetická hodnota na 1 porci: 1527 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 2.8
Postup přípravy
Ledvinky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme močovody a pak maso nakrájíme na nudličky. Nakrájené ledvinky necháme vymáčet v několika vodách. V kastrolu rozpustíme sádlo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Čisté ledvinky scedíme a přisypeme k orestované cibuli. Pak přidáme drcený kmín, pepř a papriku, promícháme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké ledvinky vybereme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, vymícháme dohusta, zalijeme vývarem, osolíme a ještě 10 - 15 minut povaříme. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.