Kategorie receptů
- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 60 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 60 |
Vejce celá průměr | 110 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 70 |
Vlašské ořechy | 20 |
Jablka | 600 |
Dochucovadla:
cukr vanilkový, skořice
Energetická hodnota celkem: 9528 kJ
Bílkoviny (g): 47,
Tuky (g): 76,
Sacharidy (g): 342,
SAFA (g): 40,
Cukry (g): 140,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1191 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 42.8, SAFA (g): 5, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z mouky, másla, mléka,vejce ,cukru a prášku do pečiva uděláme křehké těsto. Polovinu rozválíme a dáme do koláčové formy. Na těsto dáme jablka nastrouhaná a smíchaná s vlašskými ořechy, vanilkovým cukrem a skořící. Přikryjeme těstem z druhé poloviny pomažeme rozšlehaný vejcem a pečeme asi 45 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.