Kategorie receptů
- Autor: maarketkaa
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 220 |
Máslo pomazánkové průměr | 50 |
Lučina 70% | 50 |
Pažitka | 10 |
Sůl | 2 |
Energetická hodnota celkem: 2624 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 7,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 437 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 1.2, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Vejce vložím do kastrůlku a dám vařit na tvrdo. Vejce oddělím žloutky od bílků. Žloutky utřu s pomazánkovým máslem a lučinou. Bílky nasekám na kostičky a promíchám s utřenými žloutky. Přidám pažitku, osolím, opepřím, namažu na čerstvý slunečnicový chléb.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.