Kategorie receptů
- Autor: Basty
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablka | 500 |
Mouka pšeničná hrubá | 350 |
Citrony | 15 |
Cukr průměr | 20 |
Vejce celá průměr | 50 |
Energetická hodnota celkem: 7140 kJ
Bílkoviny (g): 45,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 351,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 82,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1428 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 70.2, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 16.4, Vláknina (g): 7.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
nastrouhaná jablka s hrubou moukou, skořicí a vanil. cukrem (nebo jiným sladidlem)zpracovat na těsto, nechat alespoň hodinu odležet, pak přidat vejce a citron. šťávu. Do vroucí vody lžičkou vyhazovat noky. Průběžně je vytahovat jak vyplavou na hladinu. Lze podávat ke sladkým omáčkám, s tvarohem, zakysanou smetanou/jogurtem nebo jen tak s máslem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.