Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Celozrnné keksy

Zpět
  • Autor: langoska
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kypřící prášek do pečiva

Energetická hodnota celkem: 5312 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 163, SAFA (g): 7, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 443 kJ

Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Navážíme všechny suché suroviny do mísy, přimícháme 1-1,5 zarovnané lžičky soli a 1 lžičku kypřícího prášku. Odměříme si vlažnou vodu cca 250 ml a směs zalijeme. Promícháme a necháme cca 10 minut stát. Mezitím si rozpálíme troubu - horkovzduch na cca 200 st. Na mělký plech si dáme pečící papír a směs vylijeme. Není potřeba papír čímkoliv mazat.. Navrch jsem posypala směsí semínek. Dělala jsem z dvojité dávky, takže dobu pečení je třeba trochu přizpůsobit. Ale orientačně 20 min na 200, potom dopékání při 160 - 170 st. Dopékala jsem už rozkrájené.... Dopékání už nechám na Vás, pokud chcete keksy křupavé, trvá to déle....

Fotografie

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 11. 2015 19:00
Těm kdo budou mít chuť zkusit, klidně vyměňte celozrnnou pšeničnou za celozrnnou žitnou.... je to snad ještě lepší. Ve stejném množství. Nemusíte se toho vůbec bát, už to mám odzkoušeno i ze žitné a zůstala jsem u ní...
27. 10. 2015 08:08
Tak to vyzkouším, to opravdu vypadá jedle. Jen nemám horkovzduch, ale obyčejnou elektrickou troubu, ale to snad nebude problém.

Naši partneři