Kategorie receptů
- Autor: pancelka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Celer bulva | 450 |
Červená řepa | 250 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 8 |
Smetana na vaření 10% | 50 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, petrželka a libeček.
Energetická hodnota celkem: 2157 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 78,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 360 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 2.2, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na lžíci oleje zpěníme jednu cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou půlku celeru a malou řepu, nebo půlku větší. Orestujeme, podlejeme vodou a necháme dusit do změknutí. Řepě to trvá poměrně dlouho. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji do hladka , naředíme litrem až litrem a půl vody (máme-li zeleninový vývar, můžeme použít) a na závěr přidáme trochu smetany (může být i sojová). Dosolíme, opepříme, přidáme libeček a petrželku, a je hotovo
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.