Kategorie receptů
- Autor: sediva.p
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 300 |
Mouka žitná celozrnná | 400 |
Kakao na vaření Orion | 20 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 13074 kJ
Bílkoviny (g): 80,
Tuky (g): 122,
Sacharidy (g): 425,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 158,
Vláknina (g): 60,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 654 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 21.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7.9, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
2 celé vejce vyšleháme s 1 dcl oleje,150 g cukru,špetkou soli a 250 -300 ml kefírového mléka.Do této směsi zamícháme 400 dkg žitné mouky smichané s 1 práškem do pečiva.Větší polovinu vlijeme do tukem a moukou vysypané formy na bábovku .Do zbytku směsi přidáme20 g kakaa podle potřeby přilijeme trochu vody.Vlijeme na světlou směs a špejlí uděláme krouživými pohyby ve směsi mramorování.Dáme péct do předehřáté trouby na 170-180°cca 30 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.