Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pohankový koláč s tvarohem, jablky a vlašskými ořechy

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 14083 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 174, Sacharidy (g): 370, SAFA (g): 25, Cukry (g): 208, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1174 kJ

Bílkoviny (g): 6.2, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 17.3, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Těsto: žloutky utřeme s 50g cukru, přidáme mléko (25g), olej, mouku s práškem do pečiva (nahradila jsem jsem lžičkou jedlé sody) a škrobem. Třetinu těsta dáme do mikroten.sáčku do mražáku. Zbylé rozprostřeme na dno vymaštěné formy (vysypala jsem kokosem) - rukou vymačkáme a urovnáme, těsto je tužší. Tvaroh smícháme se lžicí cukru (16g) a trochou mléka (8g), směsí potřeme těsto. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubo a dáme na tvaroh - posypeme rozinkami, skořicí a mletými ořechy. Z bílků a 50 g cukru vyšleháme tuhý sníh a nalijeme na jablka. Zbylou třetinu těsta vyndáme z mražáku a nastrouháme nahoru na sníh. Pečeme cca 30 minut. ... Pozn.: moučník je chuťově hodně podobný hraběnčiným řezům.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 12. 2015 20:28
vyzkouším:-)
04. 12. 2015 19:43
Tak tenhle recept si dávám na seznam, vypadá skvěle!

Naši partneři