Kategorie receptů
- Autor: Lenka2124
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesné vločky jemné | 200 |
Vlašské ořechy | 60 |
Slunečnicová semínka | 50 |
Sezamová semínka | 20 |
Med | 50 |
Máslo čerstvé | 60 |
Čokoláda hořká 70 % průměr | 50 |
Dochucovadla:
1/2 lžičky skořice, pár kapek vanilkového aroma, případně vanilka
Energetická hodnota celkem: 10020 kJ
Bílkoviny (g): 55,
Tuky (g): 154,
Sacharidy (g): 194,
SAFA (g): 59,
Cukry (g): 97,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1002 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 15.4, Sacharidy (g): 19.4, SAFA (g): 5.9, Cukry (g): 9.7, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Vločky smícháme s ořechy a semínky, v kastrůlku rozpustíme máslo se čtyřmi polévkovými lžícemi vody, vanilkovým aroma a skořicí, přilijeme ke směsi vloček a ořechů, promícháme, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C přibližně 25, záleží na typu trouby. V průběhu pečení minimálně 2x promícháme. Nakonec přidáme čokoládu, ta se rozpustí, promícháme a necháme vychladnout.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.