Kategorie receptů
- Autor: ALWIN
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brusinky sušené proslazené | 20 |
Rozinky | 20 |
Švestky sušené | 60 |
Vlašské ořechy | 200 |
Jablka | 700 |
Med | 50 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 400 |
Ovesné vločky jemné | 250 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 13877 kJ
Bílkoviny (g): 82,
Tuky (g): 154,
Sacharidy (g): 394,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 236,
Vláknina (g): 57,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1156 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 19.7, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ovesné vločky jsem trochu rozmixovala, aby byli jemnější (ale ne úplně na mouku). Vločky, jogurt a med smíchat dohromady. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložit pečícím papírem. Polovinu těsta rozetřít na dno. Nahrubo nasekané ořechy, nastrouhaná jablka a pomixované ovoce smíchat dohromady. Směs navrsvit na první polovinu těsta. Trochu jsem to umačkala a uhladila, posypala skořicí a natřela zbytek těsta. Péct cca 30 minut na 200 °C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.