Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

ghí

Zpět
  • Autor: Sibule
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 100.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jihočeské máslo 82%250

Energetická hodnota celkem: 7653 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 205, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 103, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 77 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Máslo pomalu rozehřejeme až k mírnému varu. sbíráme pěnu (tuto lze později použít na omaštění třeba kaše), přitom velmi zlehka mícháma. Mléčná bílkovina se usazuje na dně. Máslo voní, lehce budblá a vydává bublavý zvuk. Trvá to asi 12-15 min. Když máslo přestane vydávat zvuky, je hotovo. Přecedíme přes sítko vyložené plátýnkem, to se pak vyhodí.Získáme asi 200-220g. Na dušení či rychlé osmažení zeleniny (je lepší jí trochu nechat změknout přelitím vařící vody) stačí na porci 2,5 g-3g-

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři