Kategorie receptů
- Autor: ffloa
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Choceňské tradiční pomazánkové | 150 |
Vejce celé (vařené natvrdo) | 220 |
Pažitka | 20 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 3471 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 868 kJ
Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 18.3, Sacharidy (g): 2.8, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Uvařím 5 vajíček, do misky dám celé pomazánkové máslo. Po uvaření vajíček rozdělím na žloutky a bílky. Žloutky přidám do misky k máslu a společně důkladně rozetřu. Bílky zvlášť nasekám záměrně na větší kousky - ne na drobounko a lehce vmíchám do hmoty společně s na drobno nakrájenou pažitkou, lehce osolím. Dám vychladit do lednice. Na křupavém pečivu - mňam, lahůdka ! ;-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.