Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krůtí gyros se zelným salátem, celozrnné pečivo

Zpět
  • Autor: Leela
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

1 porce EH 1810, B 33 g, T 11g, S 49 g

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, mletý bílý pepř,ocet, voda s citronem

Energetická hodnota celkem: 6618 kJ

Bílkoviny (g): 126, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 182, SAFA (g): 6, Cukry (g): 58, Vláknina (g): 28, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1655 kJ

Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 45.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, lžičkou olivového oleje a lisovaným česnekem, přidáme tymián a oregano. Do marinády naložíme maso, promícháme a necháme minimálně 30 minut v chladu. Omyté zelí i červenou papriku nakrájíme na velmi tenké nudličky, mírně osolíme, opepříme, podle chuti přidáme ocet a zamícháme jogurt. Na teflonové pánvi rozhřejeme zbylý olej, nudličky masa zprudka opečeme, nakonec přidáme rajský protlaka necháme prohřát. Podáváme se zelným salátema celozrnným dalamánkem Čerpáno z knihy Hubneme s rozumem tvořivě

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři