Kategorie receptů
- Autor: malinovanada
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 6178 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 215,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 99,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1545 kJ
Bílkoviny (g): 17.8, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 53.8, SAFA (g): 4, Cukry (g): 24.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Trhance - z mouky, mléka, cukru a kypřícího prášku vyšleháme tekuté těsto. Hotové těsto vlijeme v tenké vrstvě na rozpálenou pánev s trochou oleje, opékáme z každé strany dozlatova a před dopečením roztrháme. Jablečná směs - jablka oloupáme, zbavíme jádřince a nakrájíme na větší kostky. Do rozpálené máslem potřené pánve vložíme vanilkový cukr a jablka a opékáme do zhnědnutí. Zalijeme rumem, trochou vody, přidáme skořici, vaniklový cukr, rozinky a krátce povaříme. Hotovou směs přidáme na připravené trhance a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.