Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mrkvový dort bez cukru a mouky

Zpět
  • Autor: nadhera
  • Doba přípravy (min.): 10
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

Extrakt, stévie

Energetická hodnota celkem: 4416 kJ

Bílkoviny (g): 98, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 97, SAFA (g): 12, Cukry (g): 39, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 552 kJ

Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 3.9, Sacharidy (g): 12.1, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 4.9, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Oddělíme si žloutky od bílků. Vločky smícháme se žloutky, rozmačkaným banánem, skořicí, kypřícím práškem a stévií. Mrkev nastrouháme najemno, přidáme ji k vločkové směsi a promícháme. Z bílků si vyšleháme sníh, který jemně vmícháme k ostatním surovinám. Těsto dáme do dortové formy a pečeme 35 minut na 180 °C. Zatím si jogurt a cottage smícháme s vanilkovým extraktem, proteinem a osladíme podle chuti. já natřela směsí a dala ještě zapéct, ale tento krok se může udělat nakonec na vychladlý korpus.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři