Kategorie receptů
- Autor: muriela
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Reveň (rebarbora) | 125 |
Pudink. prášek vanilka 37g | 19 |
Tvaroh Lidl 2% | 375 |
Vejce celé (syrové) | 165 |
Máslo čerstvé nesolené | 100 |
Soda | 5 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 150 |
Mouka špaldová celozrnná | 225 |
Rozinky sultánky | 50 |
Dochucovadla:
máslo a kokos na vymaštění a vysypání formy (můžeme použít i pečící papír), případně špetka soli do těsta a do bílků s cukrem
Energetická hodnota celkem: 12512 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 377,
SAFA (g): 52,
Cukry (g): 210,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1043 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 9.2, Sacharidy (g): 31.4, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vypracujeme těsto (mouka+soda+2žloutky+máslo+50g cukru) - je-li moc suché, přidáme trochu mléka - a dáme uležet do ledničky alespoň na hodinu. Rebarboru nakrájíme na kousky a svaříme s 50g třtinového cukru a trochou vody - do měkka, cca 3 minuty. Pečící formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Z těsta oddělíme cca jednu třetinu (dáme do mrazáku), zbytek dáme na vál a vyválíme kulatou placku. Tu vložíme do připravené formy, tak aby byly zakryté i okraje. Prsty přitlačíme a pak těsto propícháme vidličkou. Tvaroh+vychladlou rebarboru+pudinkový prášek+1 vejce vyšleháme do hladka, nakonec vmícháme rozinky. Směs nalijeme na těsto a rovnoměrně rozprostřeme. 2 zbylé bílky vyšleháme s 50g cukru do pěny - tu naneseme na tvaroh jako vrchní vrstvu. Zbytek těsta vyndáme z mrazáku a na hrubém struhadle nastrouháme na vrch koláče. Pečeme cca 40 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.